A Szerzői Jogi Szakértő Testületen belül működő Egyeztető Testület új eljárási szabályzata

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter 2013. május 22. napján jóváhagyta a Szerzői Jogi Szakértő Testületen belül működő Egyeztető Testület új eljárási szabályzatát.

A szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény 2012. január 1-jétől hatályos módosításától kezdődően az Egyeztető Testülethez fordulhat bármelyik fél abban az esetben, ha a felhasználó és a jogosult között, illetve a felhasználók vagy érdekképviseleti szervezetük és a jogosultak közös jogkezelő szervezete között nem jön létre megállapodás a díjazásról és a felhasználás egyéb feltételeiről, vagy ha a szabad felhasználás kedvezményezettje és a jogosult között nem jön létre megállapodás arról, hogy a szabad felhasználást a műszaki intézkedések megkerülésével szemben biztosított védelem (Szjt. 95. §) ellenére milyen feltételekkel teszik lehetővé.

Az egyeztető testület eljárására a választottbíráskodásról szóló 1994. évi LXXI. törvény II. fejezetében foglalt eljárási rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

A szabályzat elérhető: itt

2013/06/12